Czemu ma służyć kaseta w markizie
Czemu ma służyć kaseta w markizie
Chcę zainstalować markizę,dlatego proszę o wyjaśnienie czy warto dopłacać ok tysiąca PLN do rozwiązania w kasecie. Czy ktoś na tym forum potrafi szczerze wymienić zalety tego rozwiązania?
Moja markiza już się produkuje, zamówiłam trochę tańsze rozwiązanie z daszkiem osłaniającym materiał. Myślę, że będę zadowolona
Na wybór zdecydowałam się po info od sprzedawcy o falbanie która nie chowa się do kasety. Będzie ona narażona na szybsze zniszczenie
Na wybór zdecydowałam się po info od sprzedawcy o falbanie która nie chowa się do kasety. Będzie ona narażona na szybsze zniszczenie
Ostatnio zmieniony 2013-05-17, 06:54 przez rk, łącznie zmieniany 1 raz.
Dziękuję dowiedziałem się , że markizy, które mogą być schowane pod występem z dachu można zamocować bez kasety.
Markizy mocowane na odsłoniętych ścianach powinny być osłonięte kasetą lub daszkiem.
Kaseta zabezpieczy całą rolkę z materiałem, a daszek osłoni markizę jedynie od góry
Ponieważ w obu przypadkach falbana jest najbardziej narażona na zniszczenie, warto jest ją zimą demontontować.
Taka jest teoria natomiast w praktyce każdy powinien zadaecydować sam.
Markizy mocowane na odsłoniętych ścianach powinny być osłonięte kasetą lub daszkiem.
Kaseta zabezpieczy całą rolkę z materiałem, a daszek osłoni markizę jedynie od góry
Ponieważ w obu przypadkach falbana jest najbardziej narażona na zniszczenie, warto jest ją zimą demontontować.
Taka jest teoria natomiast w praktyce każdy powinien zadaecydować sam.
Wróć do „Podyskutuj o markizach”